Fysiotherapie

SportFysio Visser > Fysiotherapie

Neem contact op met ons

Telefoonnummer

06-21 30 03 60

BIG registratienummer

5990949496304

Fysiotherapie

Voor klachten aan het houding en bewegingsapparaat ga je naar de fysiotherapeut.

Hoe werkt fysiotherapie?

Diagnostiek staat centraal, wat is er precies aan de hand? Veel kunnen wij zelf testen, hier is de fysiotherapeut voor opgeleid. Soms is aanvullend onderzoek nodig in overleg met de huisarts. Ook werken wij samen met vaste sportartsen en orthopeden in de regio.

Als de diagnose duidelijk is leggen wij uit wat het behandelplan zal zijn. Welke behandeling adviseren wij en hoelang gaat het ongeveer duren.

Bij ons zal je nooit alleen met oefeningen de deur uit gestuurd worden, maar oefeningen zullen wel altijd een onderdeel van de behandeling zijn.

Behandeling op de behandelbank bestaat uit mobiliserende technieken, bindweefseltechnieken en soms dry needling. Daarbij benaderen we de hele beweegketen, want het lichaam werkt niet geïsoleerd maar werkt samen.

Naast behandeling zal je aan de slag gaan met specifieke oefeningen. Soms zal je samen met de fysiotherapeut oefenen, maar je kan ook huiswerkoefeningen mee krijgen.

Soms is er sprake van herstelbelemmerende factoren. Voorbeelden zijn overbelasting door stress of een bepaalde leefstijl. Overgewicht en een chronische aandoening kunnen ook het herstel belemmeren. Als wij denken dat hier sprake van is zullen wij dit bespreken.

Afspraak maken

Pijn of klachten? We komen graag met jou achter de oorzaak van de klacht, zodat we samen kunnen onderzoeken welke behandelmethode bij jou past. Voor het maken van een afspraak vul je het online formulier in of bel naar 06-21 30 0360.