Behandelingen

SportFysio Visser > Behandelingen

Behandelingen

  • Diagnostiek, testen en meten
  • Mobiliserende technieken
  • Bindweefseltechnieken
  • Dry Needling www.dryneedling.nl
  • Sporttaping + medical taping www.fysiotape.nl
  • Compex 8.0 training en recovery www.compex.com
  • Oefentherapie
  • Sportrevalidatie binnen
  • Sportrevalidatie buiten
  • Bloodflow restriction training www.occlusioncuff.com

Diagnostiek, testen en meten

Diagnostiek, testen en meten vormen de basis van de fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut is opgeleid om aan de hand van de anamnese en diverse testen een fysiotherapeutische diagnose te stellen.

De sportfysiotherpeut is opgeleid voor specifieke diagnostiek bij sportblessures.

Wij werken samen met diverse specialisten in de regio voor aanvullende diagnostiek, hier kunnen wij bij elke blessure of aandoening specifiek adviseren.

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor meer informatie en voor het maken van een afspraak met een fysiotherapeut.

Contact opnemen

Mobiliserende technieken

Met mobiliserende technieken bedoelen wij specifieke fysiotherapeutische technieken om de gewrichten beter te laten bewegen. De fysiotherapeut is opgeleid om op de behandelbank deze technieken toe te passen.

Als huiswerk kunnen wij specifieke mobiliserende oefentherapie meegeven.

Wij kijken per gewricht naar de bewegingsuitslag, maar ook in de beweegketen. Bij het schieten van een bal is het van belang dat je vanaf de enkel tot aan de bovenrug goed beweegt.

Voor het maken van een golfswing of een slag met tennis of padel is het van belang dat je van de pols tot aan de heup een bepaalde bewegingsuitslag haalt.

Bindweefseltechnieken

Het losmaken van het bindweefsel kan op diverse manieren. Wij gebruiken bindweefseltechnieken voor de hele beweegketen op de behandelbank. Dit is een onderdeel van de klassieke maar nog steeds zeer effectieve fysiotherapie.

Ook kunnen wij de Hypervolt massagegun of foamrollers van hyperice of Blackroll gebruiken.

Voorafgaand aan onze revalidatie adviseren wij om te ‘’rollen’’ met een van onze foamrollers.

Onze vaste partner voor deze materialen is Amplify.

Oefentherapie

Bij veel aandoeningen is wetenschap te vinden die aantonen dat oefentherapie effectief is. Daarom zal dit een vast onderdeel zijn van onze behandeling.

Dat kan zijn op de bank met kleine oefeningen, in de gym met een oefenprogramma of thuis met huiswerkoefeningen. Naast de oefeningen adviseren wij vooral lekker te bewegen binnen de mogelijkheden.

Sportrevalidatie binnen

Met sportrevalidatie bedoelen wij specifieke oefentherapie voor een bepaalde sportklacht. Aan de hand van testen en meten bepalen wij welke oefentherapie er nodig is.

De specialiteit van de sportfysiotherapeut is om de oefentherapie zo specifiek mogelijk te maken voor de sport die je beoefent, maar tegelijk effectief voor de blessure die je hebt.

Als het nodig is overleggen wij met de trainer hoe de sporter zijn of haar teamsport weer op een verantwoorde manier kan hervatten.

Sportrevalidatie buiten

Voor onze topsportrevalidatie en langdurige revalidatie zoals voorste kruisbandrevalidatie zullen wij ook buiten sportspecifiek buiten revalideren.